Ladot... wat is dat?

De vooruitgang in de wereld staat niet stil.
Ook op het gebied van tijdelijke tattoo's (denk aan glittertattoo's) is er iets nieuws te vinden bij Creakleur.
iets nieuws genaamd 'Ladot cosmetics'.

Als ik even kijk wat Ladot is, kom ik het volgende tegen:

Ladot is een uniek systeem. Met watervaste body make-up en een handgemaakte steen is het heel gemakkelijk snel een tijdelijke tattoo op de huid te stempelen.

Deze 2 zinnetjes zeggen al veel. Het gaat dus om een tijdelijke tattoo. Er komt geen lijm aan te pas, zoals bij een glittertattoo, enkel 'inkt'.

De inkt is speciale make-up voor op de huid en die watervast is. Dat betekent dat de kinderen ook kunnen gaan zwemmen of in bad kunnen gaan met zo'n tattoo op hun arm.
De inkt wordt op een soort van stempelkussen gedaan. Pas 1 uur nadat je het stempelkussen hebt gevuld (als je het zo kan noemen) kan je beginnen met tattoo's zetten





De sjablonen die gebruikt worden, zijn bij Ladot tattoo's gemaakt van steen. Dit heeft natuurlijk zijn voordelen:
* een sjabloon kan telkens weer opnieuw gebruikt worden ( er is dus veel minder sprake van verspilling)
* de steen werkt als een stempel ( waardoor de tattoo makkelijker kan gezet worden)
* je kan snel en meerdere keren dezelfde afbeelding zetten als tattoo

Zoals je op de foto kan zien heb ik enkel het kleine formaat van steen. Als je verder gaat zoeken onder de naam Ladot, zal je zien dat hun collectie enorm uitgebreid is, met stenen van maat S tot maat XL.

De figuurtjes zijn enorm schattig (al zeg ik het zelf) en gaan van een uiltje of olifant tot een snoepje en zelfs een klavertje vier. Keuze genoeg voor zowel jongens als meisjes.

Met deze 3 dingen; de inkt, het stempelkussen en de steen, kan je reeds beginnen met de tattoo's te zetten. Maar zonder extra kleurtjes is het wel een beetje saai...

Daar heeft Ladot ook weer wat op bedacht:
Zo zijn er nog kleine flesjes met gekleurde inkt, plus een klein flesje met zwarte inkt. Als je het flesje opendraait krijg je een fijn penseeltje te zien.
Met deze potjes krijg je de mogelijkheid om wat meer kleur toe te voegen aan de tattoo, als ook extra details erbij te tekenen. Heel leuk voor de creatievelingen onder ons!


Heb je nog een hele hoop plak-sjablonen liggen thuis, maar wil je eens wat anders proberen dan glitter, dan heb je van Ladot ook nog de skin polish potjes. Deze potjes zien eruit als nagellakjes, maar ze zijn veel meer dan dat. Ook in deze potjes kan je gekleurde inkt vinden, in verschillende kleurtjes.
Om ze te gebruiken ga je eigenlijk op dezelfde manier te werk als bij een glittertattoo, alleen gebruik je in plaats van lijm, inkt. Je laat het sjabloon nog even plakken, tot de inkt goed droog is, anders heb je het risico dat de inkt gaat uitlopen wanneer je het sjabloon te snel verwijdert.


Natuurlijk heb ik zelf een aantal tattoo's uitgetest van Ladot en ik moet eerlijk toegeven... ik ben aangenaam verrast!
De stempels zijn heel gemakkelijk te gebruiken en de kleurtjes die je kan toevoegen maakt dat elke stempel uniek is op zichzelf.
Het enige waar ik me wel nog wat vragen bij stel, is hoe je de tattoo het gemakkelijkst kan verwijderen. Dat wil ik voor jullie toch nog even uittesten (voor een volgend 'uitgetest' berichtje).




Heel veel uitleg en tekst, en toch nog geen flauw idee hoe je hiermee moet beginnen? geen zorgen, want een filmpje kan vaak veel meer uitleggen dan tekst.
(een korte video van op youtube)

Reacties