Uitgelicht: Glitter tattoo's

Je komt ze meer en meer tegen,
Glittertattoo's
op verjaardagsfeestjes, op grote evenementen of misschien heb je zelf een starterspakketje thuis.
Voor diegene die het nog niet kent, of het nog niet heeft gewaagd om eentje te zetten, volgt er een volledige handleiding.
Geen schrik, het zal geen pijn doen.

hoe begin je er aan?
wat heb je nodig:
- een glittertattoo-sjabloon
- speciale lijm voor op de huid
- glitters
- een klein en een groot borsteltje
- eventueel een pincet (voor de zwarte stukjes die los zitten in het sjabloon)
- een blad papier



hier wil ik je alvast een tip meegeven: leg de hand/arm/been/... waar de tattoo komt op het blad papier. Op die manier kan je dat blad gebruiken om alle overtollige glittertjes op te vangen en voorzichtig terug in het potje te doen. 
Je kan het blad papier ook een beetje speciaal laten lijken voor de kinderen, zodat ze een beetje extra geduld hebben wanneer de lijm moet drogen.

Je hebt nu alles wat nodig is bij de hand, nu begint het echte werk.
Allereerst laat je het kind zelf een tattoo-sjabloontje kiezen. Er bestaan er tegenwoordig heel wat, in alle maten en vormen, dus zal er zeker wel iets tussen zitten wat het kind tof zal vinden.
Laat hem/haar bij jou komen staan en vraag gerust waar hij/zij de tattoo wil hebben. 
De meest voorkomende plaatsen bij kinderen is de handen en de armen, maar in feite zijn er veel meer plekken mogelijk. Het gezicht is wel af te raden.
Goed. Het kind heeft gekozen en staat langs jou aan tafel. Je neemt het sjabloon over en begint met het verwijderen van de witte (!) kant van het sjabloon. Op die manier kan je het sjabloon plakken op de arm van het kind.
 
Pas wanneer zowel jij als het kind tevreden zijn over de plaatsing van het sjabloon, kan je het transparante velletje ook verwijderen. 

Let hierbij goed op dat het zwarte velletje goed blijft plakken op de huid. Alle randjes van dit velletje moeten goed blijven plakken om een zo mooi mogelijk resultaat.












Het sjabloon plakt, is goed aangedrukt, dan ben je nu klaar om met de lijm te beginnen. 
Voor de lijm geldt volgende regel: hoe dikker je de lijm smeert op de huid, hoe langer het duurt om te drogen. En iedereen die een kindje heeft, kan wel begrijpen dat geduld niet in hun woordenboek staat. 
Als het volledige sjabloon vol lijm hangt (zoals de foto hierboven) kan je het zwarte velletje voorzichtig aftrekken. Hierbij moet je goed opletten dat je de lijm niet wegveegt, want anders zal de tekening niet zo mooi gelukt zijn wanneer je de glitters erop doet.
Vanaf dit moment is het wachten geblazen. De lijm moet volledig droog zijn voordat er glitters op kunnen. Probeer hierbij het kind wat te betrekken.
Je kan ze wat laten blazen, zodat de lijm wat sneller droogt. Bedenk hoe je zelf zou zijn als je al staat te popelen en dan nog moet wachten.

Op de linkse foto is het zwarte sjabloon net weggehaald en kan je zien dat de lijm nog helemaal wit toont.
De foto rechts, zie je dat de lijm niet meer volledig wit is, maar hier en daar transparant wordt.
De tattoo moet volledig transparant zijn voordat je verder kan.


Als je niet wacht tot de lijm volledig droog is, loop je ook hier weer het risico dat je de tekening uitveegt wanneer je met de glitters bezig bent.

 
Op naar de glitters, het belangrijkste van de hele glittertattoo.
Ook hier ligt de keuze bij het kind. Welke kleur wil hij of zij?
Ikzelf werk het liefst met maar 1 kleur per tattoo. Op die manier kan je altijd de overige glitters recupereren en ik vind het ook moeilijk om de juiste kleur op de juiste plaats te houden, want denk eraan, de hele tekening plakt.
Dit is natuurlijk persoonlijke keuze, hier moet je zelf kijken waar jij je het best bij voelt, 1 kleur of meerdere kleuren.




Voor deze tattoo gebruikte ik maar 1 kleur. 
Ik gebruik hierbij ook het kleine borsteltje. Met dit borsteltje kan je heel gemakkelijk schepjes glitter over de tattoo strooien.
Je mag hierbij zeker overdrijven met het aantal glitters, omdat je deze toch kan opvangen dankzij het blad papier. 
Daarna neem je het grotere borsteltje om voorzichtig de glitters een beetje te sturen. Terwijl je een beetje borstelt, kan je kijken waar er nog open plekjes zijn, om deze dan nog even bij te werken met de glitters.
Als je ziet dat de volledige tattoo bedekt is met glitters, borstel je nog even de hele arm af, want geloof me, alles hangt vol glitter.

Voor het kind zit het erop, de glittertattoo is op dit moment helemaal klaar.
Nu kan je het blad papier doormidden vouwen en op die manier de glittertjes terug in het potje doen, klaar voor een volgende tattoo.


Maar nu de grote hamvraag... hoe lang blijft deze tattoo nu effectief staan?

Reacties